Buscador

Búsqueda avanzada
¡Quiero leer un rato! ¡Con book-trailer ! ¡Con vídeos! ¡Con audios!
¡Seleccionados por Leoteca! ¡Muestra del Libro! Con guía de lecturaSe encontraron 253 resultados con los criterios seleccionados

Cubierta

Del maravilloso libro de Calila y Dimna

Ya leo solo (8+)

Autor:
Martínez Pérez, Rocío

Editorial:
Thule

Colección:
Acervo

Páginas:
24

Idioma:
Castellano

Resumen

Un rey perdió consecutivamente a su consejero, su mujer y su perro. Le inundó la tristeza y trató de conseguir unas hierbas que devolvieran la vida. Envió una comitiva a encontrarlas. Nadie les daba razón de dónde podían estar, hasta que un sabio les dio un libro. Estaba lleno de cuentos maravillosos que explicaban los lobos Calila y Dimna. Cuando llegaron a la corte del rey sin las hierbas y solo con un libro, el rey se enojó, pero lo leyó y se volvió un rey muy sabio, y desde entonces encargó la traducción de libros y mandó acompañarlos de dibujos, para que todos los entendieran, y aprendió que la sabiduría de los libros es lo único inmortal.

Este álbum condensa el espíritu del original Calila e Dimna, traducido del árabe al castellano por el escritorio alfonsí (1251) de Alfonso X el Sabio. Forma un conjunto de fábulas originario de la India que brindan enseñanzas morales útiles para la vida social y política de los príncipes a partir del reino animal. Nuestra versión toma algunas de ellas manteniendo la estructura de muñecas rusas del texto, que también se reproduce en las imágenes, las cuales combinan el grafismo medieval persa con ornamentos de la arquitectura mozárabe.
Cubierta

La dama de Shalott

Soy un buen lector (10+)

Autor:
Tennyson, Alfred

Editorial:
Thule

Colección:
Acervo

Páginas:
48

Idioma:
Catalá

Resumen

La col·lecció Acervo continua difonent el patrimoni estètic de les cultures antigues amb un àlbum il·lustrat infantil dedicat a la cultura celta, a partir de l'estètica de les seves arts decoratives.
La matèria artúrica és l’aportació més gran de la literatura celta a les lletres europees, i un dels seus millors exemples és el poema La dama de Shalott (1842) d'Alfred Tennyson. El poema es basa en la llegenda d'Elaine d'Astolat, descrita en una novella italiana del segle XIII, Donna di Escalotta.
La dama viu apartada a la illa de Shalott, situada en el riu que flueix cap a Camelot. Una maledicció l'ha confinat al castell que domina l'illa i passa el dia teixint les imatges que veu per la finestra a través d'un mirall, doncs li és prohibit mirar a l'exterior. Per allí passen la gent cap a Camelot, fins i tot sir Lancelot, de qui s'enamora a primera vista i a qui no pot evitar mirar directament per la finestra, la qual cosa desperta la maledicció. La dama deixa de teixir, es tendeix en una barca i va morint mentre el corrent la porta a Camelot, on Lancelot descobrirà per primera vegada a la dama, ja morta.
Cubierta

La dama de Shalott

Soy un buen lector (10+)

Autor:
Tennyson, Alfred

Editorial:
Thule

Colección:
Acervo

Páginas:
48

Idioma:
Castellano

Resumen

La colección Acervo continúa difundiendo el patrimonio estético de las culturas antiguas con un álbum ilustrado infantil dedicado a la cultura celta, a partir de la estética de sus artes decorativas.
La materia artúrica es la mayor aportación de la literatura celta a las letras europeas, y uno de sus mejores ejemplos es el poema La dama de Shalott (1842) de Alfred Tennyson. El poema se basa en la leyenda de Elaine de Astolat, descrita en una novella italiana del siglo XIII, Donna di Escalotta.
La dama vive apartada en la isla de Shalott, situada en el río que fluye hacia Camelot. Una maldición la ha confinado en el castillo que domina la isla y pasa el día tejiendo las imágenes que ve por la ventana a través de un espejo, pues le está prohibido mirar al exterior. Por allí pasan las gentes hacia Camelot, incluso sir Lancelot, de quien se enamora a primera vista y a quien no puede evitar mirar directamente por la ventana, lo que despierta la maldición. La dama deja de tejer, se tiende en una barca y va muriendo mientras la corriente la lleva a Camelot, donde Lancelot descubrirá por primera vez a la dama, ya inerte.
Cubierta

Jompirú

Empiezo a leer (6+)

Autor:
Roldán, Gustavo

Editorial:
Thule

Colección:
Trampantojo

Páginas:
48

Idioma:
Catalá

Resumen

Un llibre de caire poètic que parla de la màgia dels contes. Té com a protagonista el Jompirú i la seva tribu. Cada nit, quan expliquen contes a la vora del foc, el terra tremola i tothom se n'amaga. Fins que un cop, desprès que es refugiessin a les seves cabanes, aterrits de por, la nit desapareix i una enlluernadora blancor s'apodera de tot. El Jompirú surt a buscar la seva ocelleta, l'Olívia, llavors es troba amb el gegant i s'adona que és ell qui s'ha empassat la nit i els estels i la lluna, doncs cada nit s'apropa al poblat per sentir les històries, però com que tothom fuig, s'emprenya perquè no les pot acabar d'escoltar. El Jompirú enraona amb ell i aconsegueix que torni la nit i els estels i la lluna. Llavors encén un foc i li explica un conte al gegant.
Cubierta

La legió perduda

Soy un gran lector (12+)

Autor:
Castany Prado, Bernat

Editorial:
Thule

Colección:
Acervo

Páginas:
48

Idioma:
Catalá

Resumen

Aquesta història barreja successos històrics de la Roma imperial amb cròniques històriques de generals xinesos, sobre el suposat únic contacte entre els dos imperis més grans de la seva època.
Craso, un patrici romà molt ric, compartia triumvirat amb César, però no tenia la seva glòria militar. L’enveja el va portar a formar una expedició per conquerir l’imperi part, que va acabar en desastre. Més de 10.000 legionaris romans van quedar presos, alguns destinats a morir treballant a les mines, altres portats a l’altra banda de l’imperi part per protegir les fronteres de mongols i xinesos. Un general xinès els va derrotar, però els va perdonar la vida als supervivents i els va deixar establir-se.
L’últim legionari perdut explica com va sobreviure als tres imperis al seu nét xinès, a punt d’enrolar en una caravana que recorrerà la ruta de la seda.