Leoteca - Parte de Smartick

< Volver

Resultados de tu búsqueda: 284 libros

A principis del segle VIII els àrabs varen conquerir el sud d'Espanya i varen elevar a Còrdova la cúspide de la riquesa i del coneixement. Còrdova era la ciutat més bonica del món, al seu centre resplania la Gran Mesquita envoltada de preciosos jardins i fonts saltarines. los árabes conquistaron el sur de España y elevaron a Córdoba a la cúspide de la riqueza y del conocimiento. Córdoba era la ciudad más hermosa del mundo, en su centro resplandecía la Gran Mezquita rodeada de preciosos jardines y fuentes saltironants.

Un dia, tres inquiets nens: Rashid, musulmà; Samuel, jueu i Miguel, que era cristià, jugaven i feien entremaliadures als jardins fins que varen ser portats al Caliaf, qui els va castigar i obilgar a treballar durant tres mesos en els jardins de la Mesquita; però aquesta lecció els va sensibilitzar envers la bellesa i significat del temple. Després els amics varen créixer i es varen unir en nom de tots els seus ciutadans per defensar la Mesquita del nou rei cristià, que havia decidit demolir-la per, al seu lloc, construir-hi una església.

Un llibre magnífic que combina una història real amb una important lliçó de tolerància. A més del respecte per la cultura de l'altre es pot aprendre que l'amor a la bellesa, la cooperació i l'amistat poden superar interessos personals. Actualment, sentim un legítim orgull en descobrir el grau de tolerància que va mantenir la civilització islàmica en aquest lloc, permetent la convivència en pau de tres religions. Un llibre escrit amb l'esperança d'un món en pau, d'armonia religiosa, que el converteix en un text contemporani i amb fresques il·lustracions que faran propera una història complexa de la construcció d'Europa.

La mesquita meravellosa

JUNGMAN, ANN

32Ver

La Princesa i el Pintor de Jane Johnson és, sobretot, un llibre educatiu. En aquest sentit, posa el lector més jove en contacte amb l'art i, concretament, amb un dels quadres bàsics de la història de la pintura, "Las Meninas", de Diego Velázquez. D'una manera molt amena, introdueix els nens i els joves a un nou món -suposadament inaccessible abans pel fet de no existir llibres d'art destinats a un públic infantil des d'aquest prisma nou, és a dir, el de la pintura i dels seus grans creadors.
Els nois i les noies llegeixen un conte, una història d'amistat i, paral.lelament, aprenen sobre un art que, de no ser així, tractat d'una forma senzilla per a una fàcil comprensió, els semblaria molt distant. Les il.lustracions ajuden a identificar els textos i a captar progressivament el rerefons que hi ha en la creació del quadre.
El llibre, partícip d'un model de llibres didàctics, també juga, tot acomplint l'objectiu de captar i retenir l'atenció del noi, amb l'element sorpresa i, encara més, amb la incertesa. Què passarà quan la infanta contempli per primera vegada el quadre que li ha pintat Velázquez, un dels grans mestres de la història pictòrica universal? Serà la infanta l'autèntica i la gran protagonista del quadre com ella vol?
La Princesa i el Pintor conta, per mitjà del text -amb un llenguatge comprensible totalment i accessible per als nens- i d'unes il.lustracions molt elaborades, el que hi podia haver -possiblement una història d'amistat imaginària- rere una de les pintures més famoses del món: "Las Meninas", de Velázquez.

La princesa i el pintor

JOHNSON, JANE

36Ver